21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Játrové hranolky

Název Množství a jednotka
vepřová játra 600 g
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
olej na smažení
červené víno 5 lžic
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: čínská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na cibulce na oleji. Přidáme utřený česnek a odstavíme. Vývar smícháme s červeným vínem, sojovou omáčkou, osolíme, přidáme cukr a povaříme asi 5 minut. Zálivkou přelijeme játrové hranolky a podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Podáváme s hranolky.


 


RECEPTY

Perník s jablky

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí řízky

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, okraje nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...